Интелектуалци на протест срещу Слави Бинев, мястото - "Кристал"

Интелектуалци на протест срещу Слави Бинев, мястото - "Кристал"
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Интелектуалци излизат на протест срещу избора на Слави Бинев за председател на парламентарната Комисия по култура и медии. В понеделник те дадоха ултиматум на депутата до днес да се откаже от позицията.

Протестът е планиран в 14:30 ч. в градинката „Кристал”, а до момента над 1100 човека са потвърдили присъствието си. Хората на изкуството обещават шумна и безсрочна съпротива. Според тях не може бивш собственик на попфолк клуб да се грижи за културата в България. 

На пресконференция вчера Бинев заяви, че няма да се оттегли, наричайки недоволните срещу себе си платени.

"Културата излиза на опълчение срещу Слави Бинев. Театрали, кинаджии, музиканти, писатели и прочие интелектуалци организират протест срещу архонта от Патриотичния фронт и бивш съдържател на попфолк клуб БИАД, който бе определен за председател на Комисията по култура и медии в парламента. Творците считат избора на Бинев за подигравка с тях и израз на изначално неразбиране на ролята на културата в България", пише във Фейсбук.

В момента артистите се организират в социалната мрежа и днес вероятно ще изпратят официална позиция до председателя на Народното събрание Цецка Цачева, за да помолят учтиво Слави Бинев да бъде оттеглен от поста. Днес е крайният срок, в който интелектуалците очакват оставката на архонта. 

За четвъртък е насрочено първото заседание на Комисията по култура и медии в парламента. Слави Бинев обяви, че на съвещанието ще даде отпор на своите критици.

#интелектуалци #протест #Слави Бинев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"