Протест! Сашо Морфов напусна Народния

Протест! Сашо Морфов напусна Народния
A A+ A++ A

Александър Морфов напуска Народния театър "Иван Вазов" в знак на протест срещу управлението на държавата. Пред БГНЕС режисьорът посочи политическите назначения, които не одобрява: Слави Бинев и Вежди Рашидов.

"Слави Бинев ще управлява културата и министър на културата е Вежди Рашидов – аз съм против това държавно управление, против този парламент, против министър-председателя, против министъра на културата, против председателя на комисията по култура. Не мисля, че трябва да остана въобще в държавно предприятие", заяви Морфов.

Театралната публика помни и друг протест на именития режисьор по повод на субсидията от почти 2 млн. лева за популяризиране на чалгата у нас и в чужбина. В началото на 2013 г. Морфов "поздрави" получателя на щедрата държавна помощ "Пайнер", Министерството на културата, правителството и министър-председателя с ретро чалгата "Ах, банана" от голямата сцена на Народния театър.

Настроението в Народния в последните дни не е на висота. Липсата на интерес към директорския пост в първата ни трупа е показателен.

#Александър Морфов #Народния театър #Слави Бинев #Вежди Рашидов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници