Отново: Прокуратурата иска отстраняване на Цветан Гунев от БНБ

Отново: Прокуратурата иска отстраняване на Цветан Гунев от БНБ
Цветан Гунев, снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийската градска прокуратура (СГП) е внесла тази сутрин отново искане за отстраняване от длъжност на подуправителя на БНБ и ръководител на управление "Банков надзор" Цветан Гунев.

Заседанието на Софийския градски съд (СГС) е насрочено за утре. През септември прокуратурата вече поиска Гунев да бъде отстранен от длъжност, но след няколкочасово заседание СГС остави без уважение това. Софийският апелативен съд (САС) също потвърди отказа тогава.

Цветан Гунев е обвиняем от 16 юни, като му беше взета мярка за неотклонение "Подписка". От прокуратурата съобщиха тогава, че той е обвинен за бездействие по служба - за това, че не е приложил надзорни мерки спрямо КТБ АД за нарушения и нередности в дейността й. На 18 юни от БНБ съобщиха, че за да не бъдат допускани каквито и да е съмнения за възпрепятстване на проверката, Гунев по свое желание излязъл в отпуск до приключване на процесуалните действия. От БНБ тогава казаха, че достъпът на Гунев до класифицирани документи е преустановен от момента, в който са уведомени за отнемане разрешението за достъп до класифицирана информация.

#БНБ #Цветан Гунев #СГС #СГП #Софийски градски съд #Софийска градска прокуратура #съд #дело

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"