Слави Бинев: Ще се оттегля, когато се оттеглят Исмаилов и Пенев

Слави Бинев: Ще се оттегля, когато се оттеглят Исмаилов и Пенев
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатът Слави Бинев, който предизвика медиен шум сред артистичните среди, ще подаде оставка като председател на парламентарната комисия по култура и медии, ако се оттеглят зам.-министърът на отбраната Орхан Исмаилов и областният управител на София-град Веселин Пенев.

И двамата са назначения на Народна партия "Свобода и достойнство - част от Реформаторския блок, които Патриотичният фронт иска да бъдат отстранени, за да не оттеглят подкрепата си от правителството.

Бинев съобщи за намерението си на пресконференция в Народното събрание, която даде заради реакцията на интелектуалци и културни дейци срещу избора му.

Той е категоричен, че е "най-подготвеният човек, ако не в държава, то поне в Народното събрание да отговарям за председателството на тази комисия".

"Човекът, който ме е предложил е Валери Симеонов и в момента, в който той ми поиска оставката ще я получи на секундата", каза още Бинев. Той не скри, че не може да свири, да пее или да "стихоплетства", но като шеф на комисията ще се занимава с мениджърски функции. Бинев поясни, че всяка гилдия ще има свои представители, които да консултират комисията.

Припомняме, че Слави Бинев предизвика бурни реакции в мрежите миналата седмица с избора си на председател на комисията по култура и медии в НС. Анализатори предупреждават, че спонтанното недоволство от този избор ще повлияе върху рейтинга на цялата коалиция Патриотичен блок, където Бинев влезе със своята организация ГОРД.

#Слави Бинев #Орхан Исмаилов #Веселин Пенев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"