Златанов: От юрист станах най-четения писател

Златанов: От юрист станах най-четения писател
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Без да съм го искал, от юрист станах най-четения писател в обществото. Моята амбиция никога не е била да се изявявам на литературното поприще, заяви Филип Златанов в интервю за TV7. Той отрече да са му звънели и да са го инструктирали какво да прави, докато е бил председател на Комисията за конфликт на интереси. Според него обаче има интерес истината от тефтерчетата да не излезе наяве.

Оплака се, че се е оказал сам срещу всички и дори му е било трудно да си намери адвокат, който да го защитава. Освен това повече от година бил без работа и се издържа с помощта на близките си.

Адвокатът му Красимир Манов подчерта, че се правят опити Златанов да бъде държан в зависимост и "на час по лъжичка" да му се вадят допълнителни обвинения с оглед развитието на процеса. Сценарий по делото имало, но главният прокурор няма участие в това.

"Факт е, че тези тефтери ги имаше. Може и да са показвани избрани цитати. Може и нещо да не е показано. Но това, което е показано на 100% отговаря на решенията, с които е излизала Комисия за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ). Няма нито една инструкция, която да не кореспондира с точните решения на Комисия", от своя страна заяви единият от "героите" в тефтерчето - бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров.

Той е категоричен, че инструктиращият била Искра Фидосова, която определя като "машата на Цветанов" (бившият вътрешен министър Цветан Цветанов – бел. ред.).

"В началото казах, че трябва да си много тъп да си водих такива записки – съжалявам за израза, но по-точно определение няма", каза още Емил Димитров.

#Филип Златанов #Емил Димитров #ГЕРБ #Красимир Манов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"