Сняг идва за студентския празник

Сняг идва за студентския празник
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Декември започна с валежи от дъжд и сняг в Дунавската равнина. Заради отрицателните температури и дъжда на места се образуваха поледици, които затрудниха движението по пътищата в Северна България. За вторник е обявен жълт код за сняг и поледици за четири области в Северозападна България, показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. Кодът е в сила за областите: Видин, Монтана, Враца и Плевен, където се очакват валежи от дъжд и сняг и е възможно образуването на поледици. В останалата част от страната е в сила зелен код, където валежите ще бъдат предимно от дъжд.

В четвъртък валежите ще започнат да спират.

В събота ще бъде мъгливо и облачно. В неделя и понеделник отново ще превалява, като на студентския празник в Северна България и по високите полета дъждът ще преминава в сняг. В планинските ни курорти студентите ще се радват на слаби снеговалежи и снежна покривка около 10-15 см. Температурите там ще са отрицателни.

Около 10-12-и декември ще настъпи стабилизиране на времето, но ще бъде студено. В низините ще има мъгли, а в планините ще бъде малко по-топло и с повече слънце. Около 15-и ще превалява дъжд и сняг, след което отново ни очакват мъгли в низините и слънце в планините.

Времето през втората половина на месеца ще е по-сухо, но с много облачни и мъгливи дни. Превалявания от дъжд и сняг се очакват около 20–и и 29-и декември. Сравнително топло ще бъде около 26 и 27 декември, като това затопляне е известно в народната метеорология като Коледно затопляне. Според народната метеорология ако през декември има много сняг, то годината ще е много плодородна.

#сняг #Дунавска равнина #България #празник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници