С ремонт за $1 млн. Кличко старши си направил тризонет

С ремонт за $1 млн. Кличко старши си направил тризонет
A A+ A++ A

С ремонт за 1 млн. братът на световния шампион по бокс в тежка категория Владимир Кличко - политикът Виталий Кличко, си е направил в центъра на Киев уникален апартамент на три нива. Има 3 спални, 4 бани и тоалетни, пише "24 часа", като се позовава на рукото списание „Кореспондент“.

Жилището на кмета на Киев, който също е боксьор, е в 6-етажна сграда, построена през 1901 година. На първия етаж има запазени корнизи и декоративна дърворезба от царско време.

Общата площ на апартамента е 225 кв. метра, по-голямата част от която е заета от две огромни всекидневни. Едната от тях е пригодена за библиотека.

Кличко се е преместил в това жилище през 1999 година след спечелването на титлата на Световната боксова организация (WBO). Преди това той е живял в Харков.

И двамата братя Кличко имат научна степен "доктор на спортните науки" от Университета в Киев и държат на образованието, отбелязва изданието.

Виталий Кличко е световен шампион по бокс при професионалистите във версия WBO (1999-2000), по версии на списание The Ring (2004-2005) и WBC (2004-2005, 2008 - 2014). Шесткратен притежател на световната титла по кикбокс по версии на различни организации (четири професионални и две при аматьори), трикратен шампион по бокс на Украйна при аматьорите.
През ноември 2005 година прекратява спортната си кариера, но през 2007 се завръща на професионалната сцена. От 2010 г. е лидер на украинската политическа партия УДАР (Украински Демократичен Алианс за реформа), която на парламентарните избори през 2012 година е на трето място с 14% от гласовете и 40 от 450 места във Върховната рада. През юни 2014 е избран за кмет на Киев с 56,7% от гласовете.

#Виталий Кличко #Владимир Кличко

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници