189849 статии       |       383 интервюта       |       1524 снимки       |       38127 абоната       |      
USD 1.65987| EUR 1.95583| GBP 2.17694|
In English На русском
Вход

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   ПротестиКоронавирусБрекзитВоден режим ПерникПо ваш сигнал

Размер на шрифта:   

Офис сградата на Sofia Airport Center отваря врати през септември

19 март 2012, понеделник / 15:26; Коментари: 0
Send to Kindle
Офис сградата на Sofia Airport Center отваря врати през септември
Основната офис сграда на бизнес парка Sofia Airport Center (SAC) ще бъде открита през първата седмица на септември. Снимка: sac.bg

Основната офис сграда на бизнес парка Sofia Airport Center (SACSAC ще бъде открита през първата седмица на септември, обявиха от българския офис на водещата международна компания за строителство и управление на недвижими имоти Tishman International.

Офисите клас „А" са с обща отдаваема площ от 17 500 кв.м и използват последните технологии и високи международни стандарти в строителството, безопасността, удобствата и околната среда.

В понеделник от компанията обявиха още, че Tishman Bulgarian Real Property GmbH, член на Tishman International Companies, е придобила дела на GE Real Estate в бизнес парка със смесено предназначение Sofia Airport Center в София, който беше съвместен проект на двете компании.

Съгласно нова стратегия, GE Real Estate се връща отново към основната си дейност като кредитор на недвижими имоти в САЩ с намерение за разширяване на тези дейности в Европа.

„GE Real Estate препозиционира портфолиото си от собствено недвижимо имущество, за да има възможност да се фокусира върху силните си страни“, заяви Франк Росийн, управляващ директор на GE за Централна и Източна Европа.

„Лишаваме се от някои активи, за да разширим фокуса си на пазари като Великобритания и Азия, като ще увеличим активите, които управляваме за трети страни“, добави той.

Tishman е пионер в областта на технологичните иновации в SACSAC привличайки дълъг списък от престижни международни компании, сред които „Ханиуел“ ЕООД, българското представителство на мултинационалната корпорация „Ханиуел“; „Колгейт–Палмоливе Адриа“ OOД, световен лидер в областта на почистващите продукти; световноизвестната логистична компания „Логуин“ („Логуин Солюшънс България“ ЕООД) за свои наематели в Логистичния център, част от SACSAC разположен в близост до Летище София.

„Имахме дълго и успешно сътрудничество с GE в САЩ и сме горди, че бяхме партньори и в международния бизнес парк Sofia Airport Center“, заяви Алан Д. Леви, президент на Tishman International. Tishman International е позната като иноватор и дейността на компанията в България е модел за продължаващата модернизация и икономическата експанзия на страната.

„Гордеем се с постиженията, които сме реализирали до момента в Европа и САЩ. Придържайки се към последователната ни стратегия за инвестиране в Източна Европа, Tishman ще продължи да се развива по същия успешен модел, добавяйки стойност чрез продължаващото развитие на бизнес парка Sofia Airport Center“, добави той.

Постиженията на компанията в София включват проектирането и изграждането на бизнес парка Sofia Airport Center по последните западни стандарти за устойчивост, което намира израз и признание в сертифицирането на първата офисна сграда в страната по стандарта за екологично строителство LEED. Логистичният център, състоящ се от 3 сгради със смесено предназначение с обща площ от около 28 000 кв.м, е почти изцяло отдаден и неотдавна беше отличен като „Сграда на годината“ в своята категория в едноименния конкурс“, заяви Джулиан Р. Едуардс, изпълнителен директор на Tishman за Европа.

Централната паркова зона на бизнес парка е разположена около поддържано езеро. Тази зона, представляваща красиво оформен ландшафт с обширни слънчеви поляни, цветни лехи и дървесни видове, представлява приятно място за отдих на наемателите и посетителите.

„При завършването си Sofia Airport Center ще представлява проект със смесено предназначение, състоящ се от приблизително 170 000 кв.м офиси клас А с подземен паркинг и логистични площи“, посочи Олга Стоичкова, мениджър „Отдаване под наем“.

ђеклама:
» Абонирай се безплатно за НОВИНИТЕ всеки ден
Разпечатай | Изпрати | Абонирай се за дума
» Напиши статия и ти
Още по темата:
Тагове:
Реклама:
Реклама:

Абонирай се за
НОВИНИТЕ БЕЗПЛАТНО