Рашидов съживи Гена Димитрова и обясни, че „Хомо сапиенсът е създал човека“

Рашидов съживи Гена Димитрова и обясни, че „Хомо сапиенсът е създал човека“
Министърът на културата Вежди Рашидов обяви в ефира на БНТ, че възнамерява да организира в Москва концерт на български изпълнители, включително Гена Димитрова, която обаче почина преди 7 години. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на културата Вежди Рашидов обяви в ефира на БНТ, че възнамерява да организира в Москва концерт на български изпълнители, включително Гена Димитрова, която обаче почина преди 7 години.

„Дойде ми една идея - да направим една заря от уникални гласове - давате ли си сметка за каква заря става въпрос - да съберем най-големите ни гласове - от Гена Димитрова до Пендачанска (Александрина Пендачанска - бел. ред.), и да направим един букет от гласове, една празнична вечер от час и половина, два, аз си я представям, явно съм човек с образно мислене“, съобщи министърът в интервю след визитата си в Русия.

Министърът съобщи, че е договорил с руския си колега да събере на едно място най-големите гласове на Европа и Русия в рамките на Дните на българската култура в Москва, които ще се проведат през лятото.

„Не може храната да е единственото, заради което хомо сапиенсът е създал човека. Много красиво сме се облекли, караме едни прекрасни коли, естетизирали сме се, искаме да се развием духовно, да, но не може единстевният смисъл е да ядем, да пием. Много е важно, наистина, трябва да ядем три пъти на ден, но ядем три пъти на ден, за да се усъвършенстваме“, обясни Рашидов.

Министърът направи и съвременен прочит на Библията:

„Вижте, и Библията почва по един странен начин. Той почва с дух и материя. На едно тяло двете ръце – духът е неговата идентичност, неговата култура, материята е неговата икономика и те вървят паралелно. Ние какво правим сега? Да лекуваме едната ръка, че държи лъжицата да лапаме с нея - другата по-нататък, при по-добри времена?“

#Вежди Рашидов #Рашидов #министър на културата #Гена Димитрова #Москва #концерт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »