Втори футболист получи инфаркт на терена

Втори футболист получи инфаркт на терена
Бранителят на третодивизионния испански „Пуерта“ Бонита Серхо Гранеро оцеля след инфаркт, получен само ден след като в подобна, но доста по-тежка ситуация изпадна халфът на „Болтън“ Патрис Муамба. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Бранителят на третодивизионния испански „Пуерта“ Бонита Серхо Гранеро оцеля след инфаркт, получен само ден след като в подобна, но доста по-тежка ситуация изпадна халфът на „Болтън“ Патрис Муамба.

Гранеро скочи за топката с двама противникови играчи и колабира, след като получи удар в брадичката в мача с „Посуела“, който трябваше да бъде прекратен в 83-тата минута, предаде БГНЕС.

Физиотерапевтът на „Пуерта“ – Ектор Грасия, бързо прикрепи тръбичка за дишане към гърлото на Гранеро, чийто брат е треньор на отбора. След това футболистът получи и помощ от лекар (бащата на играча на „Посуела“ Фернандо Монастерио), който беше на трибуните.

„За момент си помислихме най-лошото. Но за щастие всички тестове се оказаха отрицателни и за момента той остава в болница като предпазна мярка“, споделиха на официалния си сайт „Пуерта“.

Испания помни доста трагедии във футбола - Антонио Пуерта от „Севиля“ почина през 2007 година след фатален инфаркт на мача с „Хетафе“, докато Дани Харке от „Еспаньол“ си отиде отново след спиране на сърдечната дейност, но на тренировъчен лагер в Италия. Състоянието на Муамба е стабилно, но остава критично.

#инфаркт #футболист

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »