Съпругата на Асад: Аз съм истинският диктатор

Съпругата на Асад: Аз съм истинският диктатор
36-годишната съпруга на сирийския президент Башар ал-Асад – Асма, твърди в едно от писмата си, че тя е „истинският диктатор“. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

36-годишната съпруга на сирийския президент Башар ал-Асад - Асма, не демонстрира угризения за кървавите репресии на режима, взели над 9000 жертви.

„Колкото до слушането - аз съм истинският диктатор, той няма избор“, пише Асма в една от изтеклите в медиите кореспонденции на семейство Асад.

Изборът точно на тази дума за съпруга й говори, че тя е съвсем наясно как го възприемат хората, пише британският вестник „Дейли телеграф“, цитиран от БТА.

Кореспонденцията на сирийската първа дама със съпруга й, с негови помощници и със семейството я обрисуват като жена, оказваща силна подкрепа на мъжа си.

В имейл до семейна приятелка от 10 януари тя хвали реч на президента, която внушавала сила и категоричност.

В друг имейл Асма недоволства, че „Ей Би Си Нюз“ са редактирали интервю със съпруга й така, че го представя в неблагоприятна светлина.

На 17 януари тя разпратила имейл, в който се шегува за сметка на жителите на град Хомс малко преди разправата на режима да вземе там неколкостотин жертви.

Асма Асад е отраснала като дъщеря на лекар кардиолог в Западен Лондон, в средите на британската средна класа.

Майката на три деца, следвала в лондонски университет, бъбри нежно със семейството си, получава пазарни предложения от „Джон Луис“ и обсъжда с приятели потенциални почивки в чужбина - това показват имейлите й.

Мимолетен признак на напрежение се долавя от неин имейл от 3 февруари, в който пише до приятелка.

„Срещам се и с много семейства на жертви, което е тежко, но ме прави и по-силна“. Два-три дни по-късно кореспонденцията е прекратена, след като семейство Асад разбира, че тя става обществено достояние.

#Асма #Башар ал-Асад #Асад #Сирия #диктатор #президент #репресии #протести

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"