Роналдо с юбилей: 200 победи в Реал

Роналдо с юбилей: 200 победи в Реал
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Нападателят на Реал Мадрид Кристиано Роналдо вече може да се похвали със свой юбилей на успехите. Той записа победа №200 с фланелката на испанския гранд. Юбилеен за португалеца стана двубоят от 13-и кръг на Примера срещу Малага.

Реал спечели гостуването с 2:1. Роналдо за първи път този сезон не успя да се разпише в среща от първенството, но асистира и за двата гола.

Той е изиграл общо 266 мача с екипа на "Кралския клуб", в които е претърпял 29 поражения, а равенствата са 37.

За същия мач Реал Мадрид подобри свое клубно постижение, като записа 16-а поредна победа. Тя е рекордна в историята на испанския гранд.

Предната серия от поредни победи на "белия балет" беше 15 срещи и бе поставена за първи път през 1961 г. и повторена през 2011 г., когато треньор на тима бе Жозе Моуриньо. В хода на този сезон Реал спечели 10 мача в Примера, 5 в Шампионската лига и един в Купата на Испания.

"Това прилича на сън. Много сме доволни и се надяваме серията да продължи. Възхитен съм от играчите си, но това е само една част от дългия сезон", коментира наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти. "Белият балет" стигна до успеха с попадения на Карим Бензема (18) и Гарет Бейл (83), и двете след асистенции на Кристиано Роналдо. За Малага се разписа Роке Санта Крус в допълнителното време. 4 минути преди края Иско от тима на гостите получи втори жълт картон. В следващия кръг лидерът в Примера Реал посреща Селта. 

#Кристиано Роналдо #Реал Мадрид

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници