Няма да пълним бюджета с промени на ДДС, отсече Горанов

Няма да пълним бюджета с промени на ДДС, отсече Горанов
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Финансовият министър Владислав Горанов е категоричен, че правителството няма да пипа ДДС в никакъв случай. "Няма да позволим с промени на ДДС да пълним бюджета", отсече той пред БНР в неделя.

Горанов не се страхува от сянката на бившия финансист номер 1 - Симеон Дянков и дори призна, че той е правел и хубави неща през миналия кабинет "Борисов" като това да подтиква отделни министри към реформи. 

"Ако се говори за някаква слабост в нашата работа тогава, тя идва от разбирането, че трябва да подчиним всички на фискалната консолидация. Това понякога водеше до небалансирани решения, свързани с трупането на просрочия", заяви още финансовият министър. Той обясни тази политика с представата, че "можем бързо да постигнем минималните изисквания, за да бъдем допуснати в преддверието на еврозоната, т.нар. ЕРМ-2. Сега сме с ясното съзнание, че сме далеч от това", каза Горанов и обеща, че ще "положим всички усилия да подчиним фиска, като един от последните монетарни инструменти, с които държавата разполага, на това да засилим инвестициите и потреблението".

Той напомни, че в понеделник ще има извънредно заседание на парламента, за да се обсъди бюджетът. Първото гласуване също ще е на извънредно заседание, имаме готовност до края на годината да са приети и трите бюджета, които формират финансите на държавата – на НЗОК, на ДОО и бюджета за 2015 г., каза Горанов.

"Много са недоволни колегите от ГЕРБ, че по Коледа ще работят, но бюджетът трябва да е приет към 1 януари", категоричен е министърът.

#Владислав Горанов #Симеон Дянков #ДДС #бюджет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"