Преизбраха Кънев за шеф на ДСБ, той предрече смърт на Реформаторският блок

Преизбраха Кънев за шеф на ДСБ, той предрече смърт на Реформаторският блок
Радан Кънев и Екатерина Михайлова на националното събрание днес. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Партията "Демократи за силна България" преизбра Радан Кънев за свой председател на днешното си национално събрание. Тримата заместник-председатели са Петър Москов, Атанас Атанасов и Светослав Малинов. Членове на ръководството ще бъдат Пепа Деведжиева, Сергей Добрев, Димитър Сяров, Росица Рачева, Борис Станимиров, Марта Георгиева, Деян Василев и Катя Панева.

Беше приета и резолюция със седем точки. В нея се казва, че се оценява представянето на Реформаторския блок на изборите за Европарламент и за 43-ото Народно събрание като успех и се отчита повишаването на доверието в политическия съюз след успешното представяне на европейските избори.

Събранието възложи на ръководството и постоянния изборен щаб на партията да проведат политика на организационно укрепване на партийните структури и политическа подготовка за успешно явяване на местни избори през 2015 г.

Изразява се тревогата от

лошото организационно състояние на Реформаторския блок (РБ)

на национално и местно ниво, и се призовават съюзните партии да осъществят бърза подготовка за организационна консолидация на десницата, като вземат предвид и актуализират вече приетите решения на ръководството на РБ.

Подкрепя се програмата на проевропейското реформаторско правителство за стабилно развитие на България и възлага на представителите на ДСБ в изпълнителната власт и ПГ на РБ да работят активно за укрепване на реформаторската воля на управлението и изкореняване на злоупотребите с власт.

Реформаторският блок в този си вид е изчерпан, не може да осъществява нужните реформи и непрекъснато поднася разочарования на своите избиратели, каза преди това  в доклада си Радан Кънев. Според него блокът трябва да прерасне в единна национална структура. Една от възможностите е

партиите в РБ да се съберат в обща партия с един лидер

„Властта не е само наша цел, тя е средство, шанс да осъществим нашите политически задачи и да направим управлението прозрачно и справедливо. Политиката е като карането на колело, ако спреш да въртиш педалите, падаш. Ние от РБ имаме нужда от силна промяна, смелост и непоколебимо лидерство, аз виждам в блока такива млади и амбициозни политици”, заяви подалият оставка от ръководството на ДСБ Иван Иванов.

На форума дойде и новият областен управител на София Веселин Пенев, който се превърна в пореден повод Патриотичният фронт да заплаши, че ще оттегли подкрепата си за кабинета. Пред медиите Пенев заяви днес, че няма намерение да се оттегли от поста.

Бившият лидер на ДСБ Иван Костов не дойде днес на заседанието на Националното събрание на партията. Във Фейсбук обаче той коментира:

Реших да не участвам повече на национални събрания на ДСБ, макар да обещах за последното

Това е последното доказателство, което мога да дам, че съм вън от политиката и не въздействам на решенията на ръководството. И по този начин да му спестя клевети, че следва чужда воля. Оставам с вас като гражданин. Силите ми да издържам на хулите намаляват с годините, затова се опитвам да съхраня част от тях, за да мога да съм полезен”. 

„Ще споделя само следното, написа още Костов. ДСБ опря на границата на саморазрушаването си, за да има Граждански съвет, Реформаторски блок и втори кабинет на Борисов. Искам да вярвам, че всичко, което сме и което имаме, беше заложено от крайна необходимост. Защото, както през 1996/1997, сега на България са безусловно необходими спасителни действия. Надявам се резултатите да оправдаят залога и поетия риск”.

#РБ #Реформаторсикя блок #Екатерина Михайлова #Радан Кънев #ДСБ #Демократи за силна България #Иван Костов #Патриотичния фронт #Веселин Пенев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »