Имамите от Пазарджик остават в ареста

Имамите от Пазарджик остават в ареста
Над 40 адреса са претърсени при съвместната акция на ДАНС и прокуратурата, при която бе задържан Ахмед Муса. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пазарджишкият окръжен съд реши късно в петък имамите да останат  в ареста. Зад решетките засега остават Ахмед Муса Ахмед, Ангел Симов, Стефан Александров, Светослав Манчев, Ерджан Смаил, Стефан Димитров, и Александрина Ангелова, които бяха задържани по време на мащабна акция на ДАНС.

Пазарджишкият съд обясни мотивите си - опасност и седмината обвиняеми да извършат друго престъпление.

Може да се направи и обосновано предложение, че Ахмед Муса Ахмед е проповядвал радикален ислям. Съдът смята и, че той е подстрекавал към война. Единствената жена всред обвиняеми Александрина Ангелова, се оказа преводачка на книга, която проповядва към насилие и антидемократична идеология.

Решението на съда обаче не е окончателно и адвокатите на седмината смятат да го обжалват. Делото пред Пловдивския апелативен съд е насрочено за 4 декември.

Ахмед Муса е единственият, който получи ефективна присъда по делото за разпространение на радикален ислям, което се води в Пазарджик.

Според ДАНС, имамът Ахмед Муса от Пазарджик, главно действащо лице в антитерористичната акция, мечтаел България да е първата европейска държава, където да се развее черното знаме на Ислямска държава. Това са проповядвали и задържаните в другите градове, посетени от спецчастите.

 

#Ахмед Муса #Пазарджик

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"