Емил Радев: Българите губят от липсата на консенсус за бюджета на ЕС

Емил Радев: Българите губят от липсата на консенсус за бюджета на ЕС
Снимка: www.modernpolitics.org
A A+ A++ A

Липсата на споразумение между Съвета на ЕС и Европарламента по проекто-бюджета за 2015 г. на Европейския съюз и по предложенията за изменения на бюджета за 2014 г. не бива да се отразява на българските граждани.

„Липсата на споразумение засяга пряко България, тъй като ще бъдат намалени и забавени европейските плащания по проекти към бизнеса и земеделците, както и възстановяването на регионите, пострадали от наводнения през тази година“, коментира евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев.

На пленарното заседание на Европейския парламент във вторник беше обсъдена липсата на споразумение между Съвета и Парламента по проекто-бюджета за 2015г. До този дебат се стигна, след като миналата седмица те не успяха да се споразумеят за бюджетите, и Европейската комисия започна работа по нов проекто-бюджет за 2015 г.

"Тази седмица трябваше да бъде гласувано седмото изменение на бюджета за 2014г., което отпуска средства от Фонд Солидарност за България. Нежеланието на Съвета да приеме предложенията на Комисията и на Парламента обаче, означава, че възстановяването на засегнатите региони ще се забави. Недопустимо е българските граждани да стават жертва на липсата на консенсус в Брюксел!", категоричен беше Емил Радев.

#Емил Радев #Европейския съюз #Европарламента #бюджет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници