Христо Иванов: Доклад на ЕК разграничава България и Румъния

Христо Иванов: Доклад на ЕК разграничава България и Румъния
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

“Очакваме пореден негативен доклад от ЕК, в който има рязко разграничаване между България и Румъния. Той ще има своите последици и в полето на Шенген”, заяви пред БНТ министърът на правосъдието Христо Иванов.

Докладът ще констатира загуба на посоката и загуба на доверието от страна на нашите партньори. Правосъдният министър посочи, че докладът все пак ще има и позитивни новини, но те не са достатъчни. Този доклад определено ще подейства, според министъра, отрезвяващо на цялото ни общество.

По случая със загубеното тефтерче на Филип Златанов и инициалите Д.П. – 10 Христо Иванов заяви, че в тази тематика има страшно много въпроси. “Ако някой е злоупотребил или загубил нещо, той трябва да понесе отговорност”, каза Иванов.
Министърът очерта и приоритетите в съдебната система. “Много е важно колегите във ВСС да осъзнаят своята отговорност в следващите месеци. Освен това Народното събрание трябва да открие процедура за избор на главен съдебен инспектор, това е една много срамна ситуация - повече от 2 години нямаме избран инспектор”, отчете Иванов.

#Христо Иванов #Филип Златанов #Народното събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"