Жандармерия претърсва ромската махала в Пазарджик за ислямисти

Жандармерия претърсва ромската махала в Пазарджик за ислямисти
A A+ A++ A

Жандармерия е нахлула тази сутрин в ромската махала в Пазарджик, съобщи Би Ти Ви.

Квартал "Изток" е осъмнал блокиран от полицейски сили. Автопатрули са блокирали улиците и подстъпите към квартала, уточнява местният сайт Pa-media.net.

По непотвърдена информация

става въпрос за антитерористична акция

В махалата живеят около 25 000 роми. Претърсени са 25 обекта. Участват около 300 полицаи, жандармеристи, полицаи от ДАНС и следователи.

Жандармерия имало не само в "Изток", но и в така наречената "Пич махала". Жандармеристите са се позиционирали на бензиностанцията в махалата. Полицейски коли има на входно-изходните артерии, включително и на временния изход за Пловдив - Мирянско шосе. 

 В началото на октомври, в същия квартал по време на сватба сервитьорите носят бели тениски. Te обаче не са съвсем обикновени, обясни друг местен сайт Videlinabg.com.

Върху фланелките бил отпечатан знакът на групировката "Ислямска държава"

Белият кръг на черен фон с древно изписване на думите "Няма друг бог, освен Аллах" е във всички материали на терористичната организация в интернет и се превърна в най-разпознаваемия й символ.

В един момент "сервитьорите" с белите тениски се събират за обща снимка и видео. Прегърнати, всички заедно извикват няколко пъти "Аллах е велик", а някои размахват във въздуха ръка, свита в юмрук с показалец, сочещ към небето - знак, който правят поддръжниците на ИД. В средата, облечен в широка сива дреха, се усмихва 39-годишният проповедник в махалата Ахмед Муса Ахмед.

За българското общество той е известен като единственият, получил ефективна осъдителна присъда от пазарджишкия съд в дело за проповядване на антидемократична идеология, припомня още Videlinabg.com.

#полиция #жандармерия #антитерористична акция #Пазарджик #ромски квартал #ромски #ислямска държава #акция #ДАНС #Ебу Бекир #Ахмед Муса Ахмед

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници