КНСБ настоява: 400 лева минимална заплата през 2015 г.

КНСБ настоява: 400 лева минимална заплата през 2015 г.
A A+ A++ A

За 10% годишно увеличение на средната работа заплата в следващите 4 години настояват от КНСБ. Те искат също минималната работна заплата да се увеличи на 400 лв. от 2015 г.

Мотивите им са, че българският работник произвежда половината от средноевропейския, но получава 25% от средното работно възнаграждение в Европейския съюз. Според КНСБ по този начин ще се противодейства на дефлацията и на икономическата криза.

Синдикатите също така искат догодина да не се променят условията за пенсиониране на работниците първа и втора категория труд, както и на възрастта за пенсиониране на тези от трета категория.

Припомняме, че в петък председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова бе категорична, че минималната заплата ще остане 340 лева и догодина, максимумът, който може да достигне според нея е 370 лева. Държавата може да определя социални плащания, допълнителни бонуси, когато иска да стимулира една или друга политика, но не и по административен ред да определя размер на заплата, допълни още Стоянова. 

#заплата #КНСБ #Менда Стоянова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници