Съдът спря делото за фалита на КТБ

Съдът спря делото за фалита на КТБ
Менко Менков, адвокат на жалбоподателя и мажоритарен акционер в КТБ "Бромак" ЕООД.Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийски градски съд (СГС) спря производството за обявяване в несъстоятелност на Корпоративна търговска банка (КТБ). Четвърти състав на съда уважи жалбата на акционерите с над 50% участие "Бромак" ЕООД и "Бългериън акуизишън къмпани", депозирана миналата седмица.

"Повече от 2 седмици екип от повече от 20 адвокати денонощно работи по обжалването на лиценза на КТБ и ние твърдим, че банката не само не е била за затваряне, но е била в изключително добро финансовото състояние към датата 20 юни 2014 година", заяви Менко Менков, един от адвокатите на жалбоподателя и мажоритарен акционер в КТБ "Бромак" ЕООД.

Според защитника квесторите, назначени в КТБ, са некомпетентни, а отнемането на лиценза – незаконосъобразно.

След днешното решение на СГС спорът ще се пренесе във Върховния административен съд, където е депозирана жалбата на "Бромак". Там има още десетки жалби срещу отнемането на лиценза на КТБ от акционери и вложители, информира Менков.

Производството във ВАС би трябвало да се развие в по-кратки срокове, но дали това ще стане, ще видим, кометнтира пред медиите адвокатът.

Припомняме, че на 6 ноември БНБ отне лиценза на КТБ. Като мотив за тази мярка беше посочен отрицателен капитал на КТБ с недостиг над 3,7 млрд. лева. Ден по-късно централната банка внесе в СГС искането за откриване на производство по несъстоятелност на КТБ

#Корпоративна търговска банка #КТБ #Софийски градски съд #СГС #дело #несъстоятелност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »