Първанов: И Дянков трябва да си ходи

Първанов: И Дянков трябва да си ходи
Бившият държавен глава Георги Първанов определи финансовия министър Симеон Дянков като „една от големите причини" за бедите на България и предрече, че ако той не си „отиде", Борисов не го чака нищо добро. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият държавен глава Георги Първанов определи финансовия министър Симеон Дянков като „една от големите причини" за бедите на България и предрече, че ако той не си „отиде", Борисов не го чака нищо добро.

„Аз не искам да кадрувам, не е моя работа, но мисля че ако не си отиде вицепремиерът и министър на финансите г-н Дянков, нищо добро не го чака премиера Борисов, правителството и разбира се преди всичко България," каза Първанов, цитиран от bTV.

„Начинът, по който се формира бюджетната, финансовата политика на България... Беше изчерпан резервът, изгреба се каквото имаше в хазната, сега ще има нов външен заем при неизяснени, вероятно при много по-тежки условия, които можехме да имаме преди две години и половина. За всичко това отговорността е на министър Дянков," категоричен е Първанов.

Актуалната идея за ремонт в кабинета той лансира още в петък, когато отново финансовият министър бе сред набедените за ситуацията в страната, а отговорността за липсата на промяна по високите управленски нива тежала на плещите на премиера.

Според Първанов съдбата на българската енергетика зависи от това дали ще се строи АЕЦ „Белене" или не.

По думите на бившия президент на страната за реализацията на идеята за преместване на готовия реактор в Козлодуй, която се лансира в момента, трябвало разрешително за строеж, са което се чакало от 10 до 15 години.

„Това е една имитация, това е един начин, позволете ми тази метафора „топката да се разкара по трибуните", да се намери алиби да не се строи „Белене". За мен друго обяснение няма. Само че допускам този реактор, като се забавим, защото той не вярвам да остави някой да събира прах 15 години, той просто ще бъде продаден на Турция или на някой друг наш съсед," каза Първанов.

#Георги Първанов #Първанов #Симеон Дянков #Дянков #Министър на финансите #АЕЦ „Белене"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »