Борисов назначава млади министри, старите били от ДС

Борисов назначава млади министри, старите били от ДС
Премиерът Бойко Борисов назначавал млади министри не защото са послушни, а защото са "момичета и момчета, които си разбират от работата". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов назначавал млади министри не защото са послушни, а защото са "момичета и момчета, които си разбират от работата".

„Ако са стари, ще са от ДС. В случая моите поне не могат да се упрекнат в това. Освен това виждате, всички са завършили в Америка, във Франция, в Англия. По две-три висши образования. Момчета и момичета, които си разбират от работата," заяви премиерът пред TV7.

С двете най-нови попълнения в кабинета министрите на възраст под 40 години са вече шест: Николай Младенов(39 години), Ивайло Московски, (39 години), Диана Ковачева (36 години), Лиляна Павлова (34 години), Делян Добрев (33 години), Десислава Атанасова (33 години).

Относно освобождаването на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков премиерът коментира:

„Години наред толерирам Трайчо Трайков. Дори, ако си спомняте 2012 година казах, че това е годината на Трайков. На растежа. Стана март месец. Ние абсолютно нищо нямаме предложено в тази посока. Да чакам да стане септември или октомври. Когато се нарича нещо икономически форум, дали той няма отговорност за него?"

Според него външният министър Николай Младенов „се справя прекрасно".

„За два дни, аз имах и делегацията с мен, две срещи с емира и две срещи с министър-председателя. И министър-председателят на Катар, който всеки, малко занимаващ се с външна политика знае, че може би най-влиятелният човек в момента в Персийския залив дойде и на крака в нашия хотел се здрависа с всеки един от българската делегация. И да каже „ние взехме решение с емира сега – 100 млн. евро пилотен проект за България и започваме да работим," каза Борисов.

#Бойко Борисов #Борисов #премиер #Трайчо Трайков #Трайков #министри #Николай Младенов #външен министър #оставка #Катар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"