Борисов обеща пари за столичното метро

Борисов обеща пари за столичното метро
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

“На втория си мандат като кмет обещах в бизнесцентъра и в „Младост“ метро. Това са 90 000 души и поне 40 000-50 000 автомобила, които всеки ден идват в бизнесцентъра. Те ще изтърпят още няколко месеца“, каза премиерът Бойко Борисов, който инспектира отсечката на метрото от „Младост“ до Бизнеспарка в София.

„Столица, която има метро до аерогарата, е съвременна столица. Така че на министър Московски задачата му е да продължат плащанията, така, както сме поели ангажимент, добави Борисов. За ОП "Транспорт" той уточни, че е много трудно да пуснат програмата – "не съм оптимист".

"Най-вероятно, когато отида в Брюксел, ще кажа, дали ще има политическо решение за България, защото всички проекти са изпуснати. И то така са изпуснати и провалени, че няма оправяне.

По-рано тази седмица премиерът изпрати трима свои министри в Брюксел, сред които и вицепремиерът Томислав Дончев във връзка със спрените еврофондове заради нарушенията, допуснати в периода от 2010 до 2013 г. Самият Дончев призна, че 2014 г. е нулева за европарите. Той се надява това да не сполети и следващата 2015 г.

#Борисов #Московски #метро #транспорт #Брюксел #Младост

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници