Сърцето на футболист спря по време на мач

Сърцето на футболист спря по време на мач
Сърдечната дейност на халфа на „Болтън" Фабрис Муамба, който припадна по време на срещата с „Тотнъм" в събота, наистина е спряла. Снимка: mirrorfootball.co.uk
A A+ A++ A

Сърдечната дейност на халфа на „Болтън" Фабрис Муамба, който припадна по време на срещата с „Тотнъм" в събота, наистина е спряла.

Муамба наистина е претърпял спиране на сърдечната дейност на мача с „Тотнъм" и въпреки, че сега то отново работи, той остава в критично състояние, съобщиха от „Болтън" и Лондонската кардиологична болница в съвместно изявление.

23-годишният футболист, който припадна в срещата с "шпорите" в събота, остава в интензивното отделение на Центъра за инфаркти на болницата.

Като нормална медицинска практика, играчът ще остане упоен в отделението за поне още 24 часа.

"Фабрис Муамба остава в критично състояние в интензивното отделение на Центъра за инфаркти на Лондонската кардиологична болница. Той бе приет вчера вечерта след припадък на "Уайт Харт Лейн", където той претърпя спиране на сърдечната дейност в мача срещу Тотнъм от ФА Къп. Фабрис получи продължителна реанимация на терена и по пътя към болницата, където сърцето му отново започна да работи. Като нормална медицинска практика, Фабрис остава упоен в интензивното отделение за поне още 24 часа. Състоянието му се следи внимателно от сърдечните специалисти в болницата," гласи цялото изявление на Болтън и медицинското заведение.

#Фабрис Муамба #Муамба #футболист #халф #„Болтън" #„Тотнъм" #припадък #сърце

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »