Нов гаф с бюлетините в Кърджали

Нов гаф с бюлетините в Кърджали
В 15 часа ОИК Кърджали се събра на извънредно заседание, на което трябва да се вземе решение за отварянето на президентските торби с изборните книжа. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

След като стана ясно, че изчезналите бюлетини от кметския вот в Кърджали ще се издирват в чувалите с президентския, намерението съдебното броене да започне още днес следобед се препъна в процедурни пречки.

В 15 часа местната ОИК се събра на извънредно заседание, на което трябва да се вземе решение след разпореждането на Административния съд за отварянето на президентските торби с изборните книжа, предаде БГНЕС.

Освен това трябва да се излъчат трима нейни представители, които с един чиновник от общинската администрация да разпечатат помещението, където е складиран народният вот за държавен глава.

За излъчването на въпросния служител от общинската администрация пък е необходима заповед на кмета.

„Необходимо ни е технологично време, никак не е ясно дали още днес ще се наложи да организираме доставката на белите чували в съда и дали веднага ще започне търсенето на изчезналите бюлетини, както и броенето“, заяви председателят на ОИК Даниела Петрова.

Съдията Виктор Атанасов и партийните преброители ще трябва да получат чувалите с гласовете за президент от 14 секционни комисии и в тях евентуално да открият липсващите книжа от вота за кмет.

#Кърджали #бюлетини #Административния съд #ОИК #броене #Даниела Петрова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2011
Последно от Избори 2011

Всички новини от Избори 2011 »