Браншът е във възторг от новото ръководство на туризма

Браншът е във възторг от новото ръководство на туризма
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

“Все още не съм се запознал с новия Устройствен правилник на Министерството на туризма. Много сме доволни от избора на министър на туризма. От двете срещи, които г-жа Николина Ангелкова направи с нас, колегите са възхитени. Тя е много подходяща за министър на туризма, с много добър начин на комуникация. Явно Америка, където е учила и стажувала дава своето отражение, а от европейските й маниери всички сме във възторг. Радваме се, че ще можем да работим с такъв млад и перспективен ръководител“, каза пред novinite.bg Благой Рагин, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

Според него, със създаването на министерство на туризма браншът ще може още по-ефективно да участва в управлението на отрасъла. Министър Ангелкова е подчертала пред представителите на бранша, че ще ръководи министерството заедно с браншовите организации и няма да прави насилствени действия, които не са съобразени с колегите й от асоциациите и съюзите.

Рагин подчерта, че това е качествено нов момент в проевропейската линия на управлението на туризма. „Най-големите ни проблеми в момента са, че концесиите от морските ни курорти трябва да минат към министеството. Концесиите за ски-курортите също трябва да минат към новото ведомство. Искаме също така пълна децентрализация и райониране, както и излизане на световните пазари. Регионите трябва да излизат на световните пазари със собствени дестинации. Очакваме още 1% от приходите на валута да отива за външна реклама и 1% - за вътрешна реклама“, каза още Рагин. По думите му, предстоят промени в Закона за туризма, нови наредби и нормативни актове.

След двете срещи с ръководството на новото министерство, браншът е убеден, че има добър диалог и желание за качествена работа. Надяват се онова, което е обещано двустранно, да бъде изпълнено. Рагин допълни, че е оптимист, поне за сега. Според него, министърът е твърде млад, ще има и такива, които да й завиждат.

Освен Националният съвет по туризъм, има и консултативно тяло, където са ангажирани изявени специалисти от бранша. Те ще помагат на министър Ангелкова при вземането на отговорни решения за управлението на отрасъла.

#Благой Рагин #туризъм #Ангелкова #валута

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »