Обама осъди атаката над синагога в Йерусалим

Обама осъди атаката над синагога в Йерусалим
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Американският президент Барак Обама осъди „ужасната атака” срещу синагога в Ерусалим, при която загинаха четирима души, трима от които американски граждани, предаде AFP.

„За съжаление това не е първата загуба на човешки животи, която виждаме през последните месеци. Твърде много израелци и твърде много палестинци загинаха”, заяви Обама.

По-рано стана ясно, че при атентата са загинали трима души с американско гражданство. Държавният департамент на САЩ потвърди смъртта на американските граждани Моше Тверски, Ариех Купински и Кари Уилиям Левин при атаката срещу синагога в Ерусалим.

По този начин Вашингтон потвърди информацията на израелската полиция, която обяви, че трима от загиналите са с американска националност, а четвъртият – с британска.

Припомняме, че във вторник сутрин двама палестинци от Източен Ерусалим влязоха в синагога в ултраправославния квартал Хар Ноф с брадви и пистолети, убивайки четирима души и ранявайки други осем.

„Призовавам всички лидери в региона да работят заедно и да направят всичко по силите си за успокояването на ситуацията и предотвратяването на допълнителна ескалация”, заяви еврокомисарят по външните въпроси Федерика Могерини, като призова всички страни да се въздържат от всякакви действия, които биха могли да влошат ситуацията.

#Ерусалим #синагога #атентат #Барак Обама

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници