Опасно време с валежи и гръмотевици в сряда

Опасно време с валежи и гръмотевици в сряда
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Оранжев код за опасно време е обявен за седем области в сряда. От Министерството на околната среда и водите предупреждават, че в областите Търговище, Разград, Шумен, Силистра, Бургас, Ямбол и Сливен се очакват интензивни валежи с гръмотевици и в нощта срещу 20 ноември. Очакват се значителни валежи с количества между 30-50 л/кв.м, но дъждът ще продължи и през деня на 20 ноември.

Прогнозирани са по-рядко случващи се метеорологични явления. Възможни са материални щети и има опасност от наранявания. Съобразявайте се с неизбежните рискове и следвайте всички съвети на компетентните органи.

Жълт код за дъжд и вятър е обявен в областите, както следва:
- Габрово, Велико Търново и Русе - В следобедните часове на 19 ноември и през нощта срещу 20 ноември ще има интензивни валежи с количества 20-30 л/кв.м.
- Добрич и Варна - През нощта на 19 срещу 20 ноември ще има интензивни валежи с гръмотевици. Очакват се значителни валежи с количества 20-30 л/кв.м, но валежите ще продължат и през деня на 20 ноември.
- Хасково - По-късно през деня на 19 ноември и преди полунощ ще има интензивни валежи с гръмотевици. Очакват се значителни валежи с количества 20-40 л/кв.м.
- Стара Загора - По-късно през деня на 19 ноември и преди полунощ ще има интензивни валежи с количества 20-40 л/кв.м.
- Кърджали - По-късно през деня на 19 ноември и преди полунощ ще има интензивни валежи с гръмотевици. Очакват се значителни валежи с количества 20-40 л/кв.м. Ще духа силен южен вятър с пулсации до 22 м/сек.

Жълт код означава, че времето може да бъде потенциално опасно. Явленията, които са прогнозирани, не са необичайни, но изискват внимание, ако възнамерявате да вършите работа на открито.

Следете прогнозите за времето и не поемайте излишен риск, съветват от ведомството. Съществува риск от внезапни наводнения.

#валежи #дъжд #гръмотевици #оранжев код

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"