Орешарски отрича да е планирал кухи приходи

Орешарски отрича да е планирал кухи приходи
A A+ A++ A

Бившият премиер Пламен Орешарски отхвърли обвинението на шефката на временната бюджетна комисия Менда Стоянова, че погрешни прогнози на неговото правителство са причината сега да се налага актуализация на бюджета.

"Мнението за планиране на "кухи" приходи в бюджета за тази година очевидно доминира в момента", отбеляза Орешарски пред БГНЕС, помолен да коментира твърдението на Менда Стоянова, че 1,5 млрд.лв. от новия заем трябва да отидат за покриване на допълнителния дефицит по бюджета заради неизпълнение на приходите, защото са планирани като кухи.

"В началото на 2014 г. приходите изобщо не изглеждаха кухи", заяви бившият премиер. По думите му неизпълнението на приходите е резултат от цялостното икономическо развитие, а то пък е повлияно от политическата стабилност.

"Спомнете си, че самата г-жа Стоянова говореше за по-малка сума през лятото", препоръча Орешарски.

Политическата нестабилност не е най-добрата среда, в която се сбъдват икономическите прогнози, повтори тезата си бившият премиер.

По негова преценка състоянието на държавата в средата на миналата година е било значително по-лошо, но тогава не се е коментирало по този начин. "Защото основната задача бе да работим за стабилизирането не с приказки, а с действия", добави Орешарски.


#Пламен Орешарски #приходи #Менда Стоянова #бюджет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници