Москов: Актуализацията на бюджета за здраве е разумна

Москов: Актуализацията на бюджета за здраве е разумна
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Всичко що се отнася до сектора на здравеопазването и предложената актуализация е разумно, смислено и трябва да се случи. Другото означава неизпълнение на основни функции – на НЗОК или здравното министерство, които са одобрени от всички депутати“, заяви министърът на здравеопазването Петър Москов в началото на дебатите по актуализацията на бюджета на Здравната каса, предаде БГНЕС.

Смисълът на пакета от нормативни мерки, които министърът на здравеопазването и кабинетът ще внесе заедно с бюджета за 2015 г, не е да се търси нормативна база за увеличаване на разходите, а да се намери ясната нормативна база, по която се започва пътя, по който системата на здравеопазването преминава от заплащане за услуга към заплащане за резултат.

Според Москов това не е път, който може да бъде извървян за една година или за шест месеца, но желанието на мнозинството е този път да бъде започнат.

Министърът и кабинетът ще представят Доклад за здравето на нацията, като от констатациите в него ще се изготви концепцията за реформи в цялата здравна система.

Здравният министър каза, че ще търси подкрепа на всички партии за здравната реформа, а целта на предвижданите мерки е ясна финансова прогнозируемост на сектора.

 

 

#Петър Москов #2015 #реформа #министърът #здравеопазването #резултат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници