"Тракия икономическа зона" блесна на форум в Шенджен

"Тракия икономическа зона" блесна на форум в Шенджен
Кметът на Шенджен и заместник-кметът на Пловдив
A A+ A++ A

Китайският бизнесмен Чангцинг Джанг представи пловдивската индустриална зона „Тракия“ по време на форум на побратимените градове, който се проведе в понеделник в азиатския мегаполис Шенджен.

Чангцинг Джанг обясни, че Тракия икономическа зона е перспективно място за инвестиции. След неговата презентация хора от аудиторията спираха българските представители, за да научат повече за възможностите за инвестиции.

„Аз силно вярвам в успеха на ТИЗ, тя е на входната точка за Европа по древния път на коприната, който сега китайското правителство осъвременява. Още повече, че част от нея е Евро-китайската зона за икономическо развитие" /„Euro-Chinese Economic Development Zone“ – ECEDZ“, една добра основа на икономическите отношенията между Китай и Европа“, изтъкна Джанг.

На възможностите на Пловдив като инвестиционна дестинация наблегна и заместник-кметът Стефан Стоянов при представянето на Града под тепетата. Той води в Шенджен делегация от представители на бизнеса и на Българо-китайската асоциация за бизнес развитие. Стоянов не пропусна да отбележи, че Пловдив се оформи като индустриалната столица на България. По време на бизнес презентациите на побратимените градове бяха представени и Хага, и Алмере /Холандия/, Берн /Швейцария/, и Барселона /Испания/.

Стефан Стоянов покани всички участници да пътуват до Пловдив не само, защото е Европейска столица на културата 2019, а защото и специализираното гид издание Lonely Planet го класира в топ 10 на най-добър град в света, който трябва да бъде посетен през 2015 година. Заместник-кметът наблегна и на динамичното развитие на отношенията между Пловдив и Шенджен веднага след побратимяването им на 24 март тази година.

#Стоянов #Чангцинг Джанг #Джанг #Китай #Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници