Българи източили 3,1 млн. долара от американски банки

Българи източили 3,1 млн. долара от американски банки
Иван Петров, Георги Ангелов и Любимир Сандов са сред петимата арестъвани за финансовите измами. Снимка: tampabay.com
A A+ A++ A

Петима българи са арестувани във Флорида като част от международна престъпна организация, източила 3,1 милиона долара от няколко финансови институции.

Ръководителят на престъпната група, действала през последните 4 години, според властите в Тампа Бей е 32-годишният Тихомир Бочев, съобщава БТА, позовавайки се на tampabay.com.

Част от парите са били присвоени чрез придобиването на кредитни карти на базата на фалшиви документи, след което били купувани луксозни автомобили и продавани в чужбина понякога на двойна цена.

Бочев е бил арестуван в петък в дома си в Ларго заедно с още четирима българи. Съдия определил по 500 000 долара гаранция за всеки от тях.

Разследването се води от 2008 г. съвместно от икономическия отдел на шерифския офис в Пинелас, офиса на „Сикрет сървис" и щатската прокуратура на Флорида.

„Това е едно от най-големите разследвания, които сме имали в Тампа Бей," казва специален агент Джон Джойс от офиса на „Сикрет сървис".

Властите издирват още петима души, които според тях са сред основните играчи в престъпната мрежа, като предполагат, че през годините стотици други може да са участвали в нея.

Сред засегнатите банки са „Джей Пи Морган" и „Ситибанк".

Освен Бочев са арестувани Иван Петров на 31 години, Георги Ангелов на 28, Мартин Йорданов на 27 и Любомир Сандов на 48.

Издирват се Иван Стайков, Кирил Динев и Ивайло Георгиев, който се представя също за Румен Найденов – всичките от Чикаго.

Николай Пойбренски и Атанас Тодоров Загоров от Флорида също се издирват от полицията във Флорида.

#САЩ #Флорида #Тампа бей #кредитни карти #луксозни автомобили #Сикрет сървис

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"