Кунева не е готова да направи партия

Кунева не е готова да направи партия
За чест на г-н Станишев ще кажа, че като еврокомисар никога не съм получавала политически поръчки от София да громя опозицията, каза Меглена Кунева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Меглена Кунева още не е готова да превърне движението „България на гражданите", което оглавява, в партия.

„Страшно сериозно ми е това, което върша и няма да го направя, без да съм убедена какво очакват хората от мен и аз мога ли да го изпълня. Искам да бъда полезна.В етапа, в който няма партия, а има сдружение, смятам, че продължавам да представлявам интересите на хората. На този етап, аз още не съм готова да направя такава крачка," заяви Меглена Кунева по „Дарик радио".

Властта не е самоцел. Не може политик да работи само и единствено с цел да остане във властта, бе още коментарът й.

Меглена Кунева обясни, че ако реши да участва в изборите, учредяването на партия е единственият начин, по който това може да се случи.

„Дали ще поискам да участвам, зависи от това какви хора, с какви идеи искат да бъдат представени от мен, дали можем да направим екип заедно и какви са принципите и целите на една такава политическа партия," добави Кунева.

Тя отбеляза, че при обиколките си в страната, сдружението среща подкрепа, особено сред хора, които се определят като дясно ориентирани.

На въпрос дали ГЕРБ управлява добре или зле, Меглена Кунева беше категорична: „ГЕРБ не управлява. Ние се люшкаме в морето."

Какво се случва в здравеопазването, земеделието, образованието, публичната администрация, с парите на държавата, какви са плановете за икономическо и финансово спасение на държавата, попита тя.

„За чест на г-н Станишев ще кажа, че в нито един момент, в който аз бях комисар, не съм получавала политически поръчки от София, нито да громя опозицията, нито да подкрепям нечестно правителството," допълни бившият еврокомисар.

#Меглена Кунева #България на гражданите #ГЕРБ #Сергей Станишев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"