Станишев: Ще пребоядисаме Европа в червено!

Станишев: Ще пребоядисаме Европа в червено!
Днес, Франсоа, всички тези, които искат една друга Европа, разчитат на теб и на твоята победа на 6 май, каза Сергей Станишев на френски пред повече от 1000 души на конференция в Париж. Снимка: БСП
A A+ A++ A

С думите „Промяната идва с теб, Франсоа" президентът на ПЕС и лидер на БСП Сергей Станишев пожела успех на кандидат-президента на френските социалисти Франсоа Оланд.

„Промяната идва с теб, Франсоа, тя се случва сега във Франция и в Европа. Твоето избиране е важно за гражданите на Франция и за всички европейци," заяви Станишев по време на конференция в Париж, съобщи пресцентъра на БСП.

Сергей Станишев е произнесъл речта си на френски, за да достигне посланието му до възможно най-много граждани и френският народ да разбере, че цялата европейска левица застава твърдо зад кандидата на френските социалисти.

„Днес, Франсоа, всички тези, които искат една друга Европа, Европа на прогреса, всички, които искат промяна, разчитат на теб и на твоята победа на 6 май," заяви Сергей Станишев.

Той посочи, че в редица други европейски държави също предстоят избори, а „социалистите и социалдемократите се готвят да пребоядисат Европа в червено – в цвета на растежа, заетостта и надеждата".

След началото на икономическата криза редица европейски държави смениха левите си управления с надеждата дясната политика да ги извади по-бързо от ситуацията. Очакванията са обаче на предстоящите избори вотът гражданите да изразява протест срещу строгите мерки, които десните правителства се наложи да въведат в борбата с рецесията.

„Десните в Европа имат пълната власт вече твърде дълго време," каза още президентът на ПЕС.

Той обвърза икономическата ситуация в Европа с „провала на консервативните правителства".

Сергей Станишев изтъкна, че за ПЕС приоритети са възстановяването на растежа в Европа, инвестициите и провеждането на амбициозна социална политика.

„Ние искаме социална Европа, Европа на работещите. Европа, където всеки има своето място," заяви лидерът на европейските социалисти.

„Напълно подкрепям твоя Пакт за отговорност, управление и икономически растеж," обърна се Станишев към Франсоа Оланд и разкритикува оство политиката на настоящия президент и опонент на Оланд на предстоящите кандидатпрезидентски избори Никола Саркози.

#Сергей Станишев #ПЕС #БСП #Франсоа Оланд #Франция #президент #кандидат-президент #Европа #Никола Саркози #растеж #социална политика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"