Започва понижение на температурите

Започва понижение на температурите
A A+ A++ A

От сряда започва постепенно понижение на температурите, съобщиха от Национален институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Във вторник ще е предимно облачно и мъгливо. На отделни места, главно в северозападните райони, ще превали слабо. Ще духа слаб южен вятър. Минимални температури между 4 и 9 градуса, максимални между 11 и 16 градуса.

В сряда ще се задържи облачно и сравнително топло, но вятър ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да прониква по-студен въздух. На много места ще има валежи – предимно слаби.

В четвъртък температурите ще са с 2-3 градуса по-ниски и ще е ветровито. Облачността ще е променлива, по-често значителна и на места със слаби превалявания. Във високите полета в Западна България е възможно за кратко да превали сняг.

През следващите дни понижението на температурите ще продължи – ще е облачно и на много места ще превалява дъжд, а в по-високите места и сняг. Ще духа от слаб до умерен северозападен вятър. В събота валежите ще спрат най-късно в източните райони, където ще продължи да духа умерен северен вятър..

#метеорология #температурите #облачно

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"