Какво попречи на Кубрат Пулев да грабне Световната титла?

Какво попречи на Кубрат Пулев да грабне Световната титла?
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В съботната вечер българският боксьор Кубрат Пулев загуби двубоя за една от световните титли на опонента му Владимир Кличко. Кобрата бе нокаутиран в 5-ия рунд и не успя да се противопостави сериозно на своя съперник. Украинецът за пореден път показа, че все още не може да бъде изместен от челното място след толкова години. 

В скромните 5 рунда от срещата Пулев имаше някои предимства. Цялата публика дошла в залата в Хамбург се състоеше главно от негови симпатизанти. Хиляди български знамена се отличаваха на почти всеки ред и феновете изпълваха залата с виковете “Българи юнаци” .

Кобрата най-вероятно ще трябва да поработи и върху физическата си форма.  Той е висок 202 сантиментра и тежи 112кг. Владимир Кличко пък е с четири сантиметра по-висок и тежи 111,5кг.  Освен в размера на размаха, в който украинецът отново имаше предимство, той беше този в по-добра физическа форма. Непрестанното му движението по-време на игра бе едно от приимуществата за Кличко.

Кубрат Пулев бе критикуван и за своя дефанзивен стил на игра. През по-голяма част от мача стратегията на българина бе да пази далечна дистанция и да атакува противника си предимно с ляв и десен прав. Той трябва да подобри играта си на близка и средна дистанция, за да има реален шанс срещу боксьор от ранга на Владимир Кличко. 

Украинецът е и доста по-опитен от Кобрата. Сегашният номер 1 в тежка категория на професионалния бокс има 66 мача, от който 63 победи и само 3 загуби. Инетесно е, че 53 от победите му са с нокдаун, което е знак за тоталната му доминация над противниците си. Пулев пък има само 21 мача и една единствена загуба, именно от Кличко. Много специалисти са на мнението, че този мач не трябваше да се състои толкова рано. Българският боксьор няма достатъчно опит и игрова практика в професионалния бокс. Все пак не е изключено Кобрата да поиска реванш след дълго време на усилени тренировки и мачове. Предимството на Пулев бе възрастта му. Той е на 33 години, което го прави с 5 години по-млад от опонента си. Дори при постоянните тренировки на Владимир Кличко е вероятно формата му да бъде изправена пред спад в следващите няколко години.

В срещата присъстваха много от известните мръсни номера на украинския боксьор. Той подаде заявление за смяна на официалните ръкавици, които той и опонента му щяха да носят по време на мача, два дена преди срещата. Множеството мръсни удари по време на клинчовете също се отличиха, но изненадващо и Кубрат отговори на тях с мръсна игра.

Все пак Кубрат Пулев бе достоен претендент за световната титла. Той има нужда от повече опит, работа върху играта му както в технически план, така и във физически. Той се бори достойно и загуби с чест. При добро подбиране на съперници и добра подготовка той ще бъде готов да грабне титлата. Въпреки загубата си Кубрат Пулев смая цял свят със своята увереност и воля, а в залата в Хамбург още се чуват виковете “Българи Юнаци”.

#Кубрат Пулев #Владимир Кличко

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Анализ
Последно от Анализ

Всички новини от Анализ »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници