Съд решава обидно ли е да си "калинка"

Съд решава обидно ли е да си "калинка"
Златко Димитров
A A+ A++ A

Бургаският районен съд трябва до седмица да излезе с решение по исковата молба на шефа на „Слънчев бряг” АД Златко Димитров срещу депутата от БСП Лява България Атанас Зафиров, който в телевизионно предаване го нарече "калинка".

Засегнатият управител настоява за 5000 лева обезщетение. Той намира, че тази дума се приема като символ за хора некомпетентни, „парашутисти”, без стаж и опит, със съмнителен образователен ценз. 

"Трябвало е господин Зафиров да бъде по-подготвен и да знае  каква е  трудовата ми биография”, коментира  Димитров пред „24 часа”.

Аргументите на общинския лидер на ГЕРБ-Несебър са, че преди да стане изпълнителен директор на „Слънчев бряг” АД, е работил дълго време на различни позиции в комплекса, както и в туроператорския бизнес.

Зафиров, който е общински водач на БСП, се защитава с обяснението, че според него понятието „калинка” е свързано с партийно назначение, а не с професионална некомпетентност.

"В разговора не съм назовал име, но след като той се е разпознал, нека да води дело", коментира Зафиров и добавя, че репликата му за „калинките” е извадена от контекста.


#Калинка #БСП #ГЕРБ #Несебър #Златко Димитров #Атанас Зафиров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"