Веселин Вучков с трима заместници в МВР

Веселин Вучков с трима заместници в МВР
Той обяви, че е заложил на хора с опит в областта на правото, службите и системата на МВР. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Трима заместник-министри ще има новият вътрешен министър Веселин Вучков. Това са Красимир Ципов, Филип Гунев и Цвятко Георгиев. Те бяха представени от Вучков на брифинг в МВР.

Началник на политическия кабинет ще бъде Златко Тодоров, а парламентарен секретар на МВР ще е Любомила Станиславова.

Министър Веселин Вучков обясни, че заместниците му ще са трима с оглед големите предизвикателства пред вътрешното министерство. Той обяви, че е заложил на хора с опит в областта на правото, службите и системата на МВР.

Красимир Ципов ще отговаря за процеса на нормотворчество, писане на закони и подзаконови нормативни актове и връзка с парламента. Филип Гунев ще ще отговаря за социалното партньорство в МВР и международните отношения. Третият зам.-министър Цвятко Георгиев ще отговаря за планирането и управлението на бюджета във вътрешното министерство и за ръководството на обществените поръчки в министерството.

Вътрешният министър Веселин Вучков посочи две основни краткосрочни задачи, които трябва да бъдат решени - бюджетният дефицит и силният миграционен натиск. По думите му дефицитът в МВР към края на тази година се очаква да бъде 210 милиона лева. Министърът обяви, че трудовите възнаграждения на служителите на МВР са гарантирани и за изтичащите два месеца на тази година.

По време на брифинга стана ясно, че Вучков подкрепя позицията на главния секретар на МВР за продължаване на изграждането на защитното съоръжение по цялата граница с Турция. По думите му построяването на съоръжение на българо-турската граница ще насочи имигрантите към пропусквателните пунктове и ще ограничи трафика на хора.

"Ще призовем за следващата календарна година плановете за действие във връзка със засиления миграционен натиск да се утвърди практика да бъдат финансирани извън бюджета на МВР", обяви още Вучков и допълни, че по отношение на миграционния натиск в МВР има много сериозни разходи, които са неизбежни. 

На срещата присъстваха главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и заместник-главният секретар Георги Костов.

#Веселин Вучков #МВР #зам.-министри #МВР #Кабинет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници