Лиляна Палова: За Бога, братя, не пътувайте!

Лиляна Палова: За Бога, братя, не пътувайте!
Лиляна Павлова в Би Ти Ви
A A+ A++ A

Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова призова гражданите за помощ: „Апелирам към всички водачи – не тръгвайте, ако е тежка обстановката, не тръгвайте, ако се очаква снеговалеж, ако нямате зимни гуми и вериги. Нека взаимно да си помогнем, защото всички сме в крайна сметка пътуващи по тези пътища, най-важна е безопасността, това ни е приоритетът”.

По-рано през седмицата Павлова съобщи, че подготовката за поддръжка на пътищата през зимата е критично закъсняла, парите са похарчени, а

договорите на общините със снегопочистващи фирми масово изтичат

и не са подновени от кабинета „Орешарски”. В най-затруднено положение са областите София, София област, Перник, Плевен,Стара Загора и Смолян.

„Буквално утре, на 17 ноември, обявяваме зимния сезон, започваме да плащаме на фирмите за 24-часова готовност за поддръжка на пътищата. Машините ще са в готовност”, обяви пред Би Ти Ви регионалният министър.

Според разпоредбите й при прогноза за снеговалеж снегорините ще бъдат на позиция 6 часа по-рано.

„Много от договорите изтичат сега през ноември и декември, а

кабинетът „Орешарски” не е обявил търгове за нови

процедурите за които текат между три и шест месеца. Вторият проблем – където има договори, ситуацията е, че няма достатъчно машини. Третият компонент е наличието на химикали и сол, за които няма пари. Парите са похарчени за рязане на храсти и запълване на дупки, което е много важно, но вместо да се почистят магистралите и планинските проходи, това е правено по третокласни пътища”, обясни Павлова.

По думите й има още един проблем – променен е законът, така че в урбанизираните територии се почистват пак от същите фирми – техниката за магистрали не може да почиства пътищата в града.

#пътна обстановка #зима #пътища #Лиляна Павлова #сняг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници