Масов убиец действа психологически на надзирателите

Масов убиец действа психологически на надзирателите
A A+ A++ A

Служители в норвежките затвори се оплакаха, че изпитват психологически трудности с охраната на масовия убиец Андерш Брайвик. По тази причина през последните години той многократно е прехвърлян от затвора Ила, където трябваше да бъде държан - в затвора Шиен, и обратно.

За надзирателите, които всеки ден трябва да бдят за осъдения екстремист, това е крайно тягостно. Те също така определят терориста като изкусен манипулатор, с когото е доста сложно да се справят. Освен това, им се налага да четат многобройните писма, които Брайвик получава и изпраща, което допълнително ги натоварвало.

На 22 юли 2011 г. Брайвик атакува с коли бомби правителствения квартал в Осло, като нанесе сериозни щети, парализира града и уби 8 човека, а след това атакува лагера на Работническата партия на Норвегия на остров Итоя, където разстрелва 69 младежи активисти на партията.

При нападенията си убива общо 77 и ранява още 155 човека. На 25 юли 2011 г. е обвинен в "дестабилизиране и унищожаване на основните функции на обществото".

Максималната присъда в страната е 21 години затвор, но е възможно и доживотно задържане в психиатрия. Задържан е в затвора Ила, където има на свое разположение три килии - една за да си почива, да спи и да гледа филми, втора е създадена за него за работа с компютър без интернет връзка, и трета, в която му е осигурено оборудване за фитнес. Той посвещава времето си в затвора да пише на единомишленици, каквито явно има.

#затвор #убиец #Брайвик #Андерш Брайвик #надзирател

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници