Трайчо: На плажа в Катар се пекоха всички, без изключение

Трайчо: На плажа в Катар се пекоха всички, без изключение
Трайчо Трайков (вляво) е "абсолютно шокиран" от твърденията на външния министър Николай Младенов (вдясно), когото смятал за приятел и единомишленик. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

На плажа в Катар са ходили всички без изключение, издаде министърът на икономиката в оставка Трайчо Трайков, когото премиерът Бойко Борисов обвини, че се е пекъл, докато бизнес форумът в Катар се е провалял.

„На плаж ходиха всички без изключение в паузата между срещите. Аз имах най-натоварената програма от всички присъстващи министри и останала част от делегацията и, за разлика от всички останали, имам 120 свидетели къде съм бил по време на форума," коментира Трайчо Трайков в предаването „Тази събота" по бТВ.

Той изрази голямо разочарование от външния министър Николай Младенов. Според Трайков проваленият бизнес форум е бил измислен и организиран от Министерството на външните работи, а Младенов обвинил ведомството на Трайков за провала.

„Не ми е минало през ум да се оплача на премиера, че някой не си е свършил работата. Впоследствие вече, сега когато виждам и вчерашните изявления на външния министър пред медиите и по телевизията разбирам, че не съм го направил аз, но го е направил той. И смятам, че това не е начин да се решат нещата," обясни министърът в оставка.

Трайчо Трайков се въздържа от категоричното твърдение, че премиерът е поискал оставката му заради външния министър Николай Младенов, но сподели, че „очевидно Младенов е пресъздал ситуацията на Борисов".

„Министерството на икономиката е оплескало всичко, Министерството на външните работи се е изненадало," описа ситуацията Трайчо Трайков.

„Аз винаги съм смятал Николай Младенов за приятел и единомишленик, защото с него имаме общи виждания и по отношение на политическата ориентация на България и ролята на България в международната политика, както и по отношение на ролята на правителството в подкрепа на българския бизнес в чужбина. Винаги сме работили много добре с него и с екипа на тяхното министерство. Никога не съм правил голям проблем от малките, които сме срещали в работата си. Бях абсолютно шокиран, когато го видях да казва, че всъщност Министерството на икономиката не си е свършило работата. Бях абсолютно шокиран," каза Трайчо Трайков.

#Трайчо Трайков #Катар #Бойко Борисов #Николай Младенов #оставка #бизнес форум

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"