Руска телевизия показа как ракета от изтребител поразила боинга

Руска телевизия показа  как ракета от изтребител поразила боинга
Снимка Первый канал
A A+ A++ A

Руският телевизионен „Первый канал” публикува снимка, на която се предполага, че е изобразено изстрелването на ракета от изтребител към пилотската кабина на малайзийския „Боинг”, катастрофирал в Донбас.

Според доклада на независимите международни експерти, малайзийският боинг, разбил се в Източна Украйна на 17 юли, е бил пробит във въздуха от голямо количество обекти, летящи с висока скорост. Това е довело до разпадането на машината на парчета по време на полета.

Снимката, която е получена в руската телевизия, е била приложена към електронно писмо.

„Ние виждаме снимка от космоса, направена от не много висока орбита. Обикновено такива снимки се правят за общо разузнаване на въздушното и наземното пространство. В съответствие с координатите, указани на снимката, ние можем да предположим, че снимката е направена от американски, или английски спътник. Проведохме детайлен анализ на тази снимка и не сме забелязали никакви признаци за фалшификация”, заяви първият вицепрезидент на Руския съюз на инженерите Иван Андриевский.

Разследващите трагедията не са открили доказателства за техническа грешка или действия на екипажа, които да са довели до разбиването на самолета, се посочва още в доклада на холандското Бюро за сигурност.

#Боинг #Донбас #разследване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »