Цветанов не поискал оставката на Трайков, само я доставил

Цветанов не поискал оставката на Трайков, само я доставил
Не бих искал да бъда съдник дали е дал оставката, дали не е. Важното е, че има взето политическо решение на база депозирана оставка, коментира вицепремиерът. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вицепремиерът Цветан Цветанов опроверга твърденията на бившия икономически министър Трайчо Трайков, че той му е поискал оставката.

„Не, просто, трябваше да взема на хартиен носител оставката, която трябваше да бъде написана от него. Защото това беше договорено," заяви Цветанов по „Дарик радио".

Според него обаче Трайков е казал и пред премиера, че напуска поста си по лични причини.

В събота обаче Тайчо Трайков посочи, че единственият мотив да подаде оставката си е това, че му е била поискана.

„Не бих искал да бъда съдник дали е дал оставката, дали не е. Аз изпитвам уважение към всички колеги, с които съм работил. Важното е, че има взето политическо решение на база депозирана оставка," коментира още вицепремиерът.

По думите му на Извънредното заседание на Изпълнителната комисия, което се е провело в Бояна, първата точка от дневния ред е била оставката на здравния министър Стефан Константинов, която той подал преди заминаването на правителствената делегация за Катар.

След това е постигната устна договорка за оставката на Трайчо Трайков, за която бившият икономически министър изтъкнал „личен избор".

„Дебатът, който водихме в Изпълнителната комисия, беше доста кратък, с проблемите, които са се натрупали през цялото това време," каза Цветанов.

На въпрос дали вземането на решения по този начин не е своеобразно „Политбюро", в каквото беше обвинен кабинетът „Борисов" по-рано през седмицата, Цветанов отговори, че правителството е получило кредит на доверие през 2009 г. и в момента решенията му се подкрепят от парламентарната група на ГЕРБ.

„Виждате, че опозицията е доста креслива, доста изнервена, доста агресивна. На моменти дори преминават и всякакви граници на нормалното етично поведение," коментира още вицепремиерът Цветан Цветанов.

#Цветан Цветанов #вицепремиер #Трайчо Трайков #оставка #Стефан Константинов #Катар #Политбюро

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"