ЕК дава 10 млн. евро на Варна и Добрич заради наводненията

ЕК дава 10 млн. евро на Варна и Добрич заради наводненията
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„10 млн. евро ще подпомогнат Варна и Добрич, които пострадаха от наводненията през лятото. Европейската комисия вече е одобрила тези средства“, заяви еврокомисар Кристалина Георгиева, предаде Радио „Фокуес“ - Варна. Георгиева посочи още, че тези средства трябва да бъдат потвърдени от Парламента и от Съвета. „Според мен, това ще стане в следващите дни. Ние сме в разгара на бюджетните преговори.

Преговорите по бюджета вървят буквално тази седмица, петък, ще бъде много критичен ден за това, да постигнем споразумение между Съвета, Парламента и Комисията. Ако това не стане, все пак ще стане в близките дни и в този пакет има средства, които се предназначени за Варна”, посочи Георгиева.

По отношение на намаляването на вноската на България в Европейския съюз, тя посочи, че това вече е постигнато. „Това ми беше първата задача като човек, който отговаря за бюджета на Европа, защото тази година имаме изключително голям размер на преводите, които трябва да се направят от едни страни към други”, добави Георгиева.

Тя заяви, че всъщност България е платила по-малко и сега трябва да доплати. „За нас това е около седем млн. евро и с решението, което взехме в комисията даваме възможност на България до първи септември догодина да направи тази вноска”, каза еврокомисар Георгиева.

#Кристалина Георгиева #България #Комисията #Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »