Трайков: Бизнес форумът беше идея на Външно

Трайков: Бизнес форумът беше идея на Външно
Министърът в оставка Трайчо Трайков по начало бил скептичен към бизнес форума. Снимка: МИЕТ
A A+ A++ A

Бизнес форумът в Катар е бил изцяло идея на Министерството на външните работи, заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма в оставка Трайчо Трайков.

„Бизнес форумът, сам по себе си, нямаше много смисъл, защото Катар е една много малка страна като брой население и като територия. Там нещата са концентрирани. Не се разчита на форуми от този вид, за да се срещнат фирмите и на място да установят контакт," каза Трайчо Трайков в предаването „Тази събота" по бТВ.

По думите на бившия икономически министър бизнес форумът, чийто провал Бойко Борисов нарече „капката, която преля чашата", е бил изцяло идея на Министерството на външните работи, чиито служители са изготвили програмата и са поканили участниците.

„Аз изразих моя скептицизъм по този въпрос. Външният министър държеше да стане така. Каза „добре, щом ти не вярваш, че това е правилната форма, аз искам да поема изцяло организацията и отговорността," поясни Трайчо Трайков.

Той добави, че е предложил помощ на Николай Младенов, но външният министър отказал.

„Аз подадох оставката си в петък на обяд, в която не посочих мотиви, защото тя ми беше поискана. Така че, когато министър-председателят поиска оставката на един свой министър, той я подава. И вече мотивите нямат значение," каза Трайчо Трайков.

Като свой мотив да подаде оставката си той посочи единствено, че е била поискана и прехвърли топката към премиера Бойко Борисов, който трябвало да обясни своите мотиви да я поиска.

#Трайчо Трайков #оставка #Бойко Борисов #Катар #бизнес форум #Николай Младенов #Министерството на външните работи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"