Полицейска блокада в Благоевград и Кюстендил заради прострелян

Полицейска блокада в Благоевград и Кюстендил заради прострелян
A A+ A++ A

Стрелба в селска нива, при която бе ранен 66-годишен мъж, стана причина за полицейска блокада в Благоевградска и Кюстендилска област. Стрелецът е известен на силите на реда, но все още не е заловен. 

Според информациите в местните електронни издания около обяд Венчо В. бил прострелян, след като с още няколко ловци сеели жито за изхранване на дивеча. Инцидентът станал край махала Каймаканска в трудно достъпна пресечена местност.

Четиримата започнали да сеят и докато трактористът орал нивата до границата с Македония, се появил Иван С. Той живее в село Боровец, община Кочериново, но бил родом от Лисия.

"Всичко тук е мое", казал Иван, държейки в ръка пушка. Сеячите го предупредили докато не поникне житото, да не пуска в нивата конете си, а той казал "Теб трябваше да те гръмна много отдавна". Вдигнал пушката, тя гръмнала. Венчо вдигнал ръка да се предпази с ръка от изстрела, произведен от около 3-4 метра.

Вдигнатата ръка и фактът, че изстрелът бил отблизо и сачмите още не се били пръснали спасили живота на 66-годишния мъж. Снопът сачми попаднал в лакътя на дясната му ръка и го раздробил.

След стрелбата Иван се качил на оставената наблизо "Лада Нива" на ловците, чийто ключове били на таблото и изчезнал. По тази причина били нужни повече от два часа простреляният да бъде откаран в болница в Благоевград заради труднодостъпния терен.

Час след стрелбата открадната "Лада" била забелязана в района на МБАЛ-Благоевград. Пуснал се слух, че стрелецът е задържан. Простреляният пък се уплашил, че Иван го чака с пушка пред Спешно отделение.

Месетните припомнят, че преди десетина години конете на стрелеца подгонили муле и го натикали в стръмно дере, където си строшило краката и се наложило да го убият. Тогава Венчо казал на Иван да даде едно добиче на собствениците като компенсация за мулето. Затова предполагат Иван днес се сетил, че отдавна трябвало да види сметката на Венчо. Той имал и карабина.

#стрелец #Благоевград #Кюстендил

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници