Емануил Йорданов: Цяла България знае поръчителите зад Златанов

Емануил Йорданов: Цяла България знае поръчителите зад Златанов
A A+ A++ A

"Не съм голям оптимист, че ще се открият поръчителите, защото цяла България ги знае, ама няма как да се докаже" - така коментира пред БГНЕС случая с откраднатите тефтери бившият вътрешен министър Емануил Йорданов.

Изчезването на такова доказателство би се отразило зле на процеса, защото графологична експертиза не може да се прави на базата на ксерокопия. За такава експертиза трябват оригиналите, обясни Йорданов.

Бившият вътрешен министър коментира и самата кражба на тефтерчетата. Той посочи, че когато се разследва извършено престъпление обикновено се работи по всички възможни версии.

"В толкова ранен стадий при наличието на почти никаква информация, не мисля, че можем да се ограничим само до обикновена кражба. Практиката показва, че когато се извърши някаква кражба нещата, които са ненужни за крадеца, биват изхвърляни. Така например, когато се открадне едно портмоне, обикновено от него се взимат парите, а самото портмоне се изхвърля", обясни Йорданов. Той смята, че ако става дума за обикновена кражба, тогава тефтерчетата би трябвало да бъдат изхвърлени и има надежда да бъдат открити.

Според него случилото се през последните дни с тефтерчетата на Златанов обаче не трябва да се възприема като симптом за случващото се със съдебната система.

"Тук говорим и за начин на осъществяване на държавната власт, морал и какво ли не още", каза Емануил Йорданов.

#Емануил Йорданов #Златанов #тефтери #кражба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници