Велизар Енчев отнесе наказание от Патриотите

Велизар Енчев отнесе наказание от Патриотите
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Парламентарната група на Патриотичния фронт наказа със забележка депутата Велизар Енчев заради непремерени изказвания.

"Говори в кулоарите на парламента, напред и назад, че срещу него е организиран другарски съд. Той е малко по-емоционален, такова нещо не е имало. Той просто трябваше да даде обяснения", заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов в ефира на NEWS7 в сряда.

"Той се отнесе неколегиално, нелоялно и дори бих казал – надменно. Наказанието е заради това, а не заради факта, че е гласувал срещу Бойко Борисов. При втора проява той ще бъде глобен с 200 лв., а при трета – ще бъде изключен от групата", категоричен е Симеонов.

От вторник Патриотичният фронт има Правилник. 18 от общо 19-те депутати са подписали Декларация за лоялност. Тя визира само дисциплината, но не задължава депутатите да гласуват под строй. Това изключва само вариантите, в които предварително е взето решение за гласуване в групата.

 "Най-големият позор на нашата парламентарна група не е подкрепата за кабинета на Бойко Борисов и измамата на избирателите", обясни пред БГНЕС Велизар Енчев. По думите му това е грозно, но не е първата подмяна на вот в българската политика. "Най-грозното е това, което се случи преди две седмици - на заседание на групата на ПФ в сградата на ВМРО късно вечерта г-н Валери Симеонов предложи на всички депутати да подпишат молба до председателя на НС за напускане на парламента по собствено желание", разказа Енчев.

Тези молби е трябвало да бъдат без дата и да бъдат предоставени на Симеонов. Ако даден депутат по критериите на Симеонов прояви нелоялност, тази декларация да бъде връчена в канцеларията на парламента и депутатът да напусне НС, обясни Енчев и подчерта, че единствено той от всичките 19 депутати на ПФ не е подписал подобна молба. Според него този документ няма правна стойност.

#Велизар Енчев #Патриотичен фронт #Валери Симеонов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »