Станишев моли Шулц да му свали имунитета

Станишев моли Шулц да му свали имунитета
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Евродепутатът Сергей Станишев е изпратил молба до председателя на Европейския парламент Мартин Шулц за бързо сваляне на имунитета му.

„Повече от четири години срещу мен се води разследване за „изгубени“ документи, започнато по чисто политически причини. Престои произнасяне на съда, но имунитетът ми е формална пречка за разглеждането на делото. За мен е важно бързо да получа достъп до правосъдие и да изчистя името си”, пише Станишев.

„Запознат съм с Правилника за дейността на Европейския парламент и, за съжаление, той не предвижда процедура, по която депутат да поиска имунитетът му да бъде свален. Моля за вашето съдействие за бързо стартиране на процедурата. Аз самият ще съдействам с всичко необходимо както на службите на Европейския парламент, така и на българските институции”, добавя още бившият лидер на БСП.

Според правилника на ЕП след като Цацаров поиска от Мартин Шулц свалянето на имунитета на Станишев, неговата молба трябва да бъде разгледана от парламентарна комисия, която трябва да направи препоръка дали искането да бъде прието или отхвърлено.

#Сергей Станишев #Мартин Шулц #Европейски парламент #ЕП #имунитет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"