Фондът за гарантиране на влоговете обяви кои депозити ще плати

Фондът за гарантиране на влоговете обяви кои депозити ще плати
A A+ A++ A

В отговор на многобройните запитвания Фондът за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ) разпространи списък с депозитните продукти на КТБ, по които вложителите в банката имат право да получат плащане на гарантираните суми.

Пълна информация вложителите могат да получат на тел: 0700 144 03 и на уебсайта на фонда: www.dif.bg, сочат от там.

Най-общо гарантирани според закона са влогове до 196 хиляди лева по следните продукти: преференциален безсрочен депозит, безсрочен депозит „Плюс”, срочен депозит „4х4”, безсрочен депозит „Евролев”, стандартен срочен депозит и преференциален депозит с издаване на депозитен сертификат (поименен).

От ФГВБ уточняват, че независимо от преустановяването на предлагането на тези продукти, средствата по тях продължават да са защитени, така както са защитени и средствата по другите официално обявени продукти на банката, тъй като договорите са сключени при стандартните и официално обявени лихвени условия.

Изключване от гаранция съгласно Закона за гарантиране на влоговете в банките ще има само за влоговете с привилегировани лихвени условия, т.е. влогове с индивидуално договорени по-добри лихвени условия от тези, които банката публично е предоставила на вложителите си.

Припомняме, че изплащането на гарантираните влогове на клиентите на КТБ ще започне на 4 декември. Предстои Народното събрание да приеме законови промени, с които това да става в повече от една банка. Предстои също и да бъде решено кои банки ще изплащат депозитите на клиентите на КТБ.

#Фондът за гарантиране на влоговете в банките #КТБ #депозити #клиенти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »